Totaal aantal pageviews

ZATERDAG 6 OKTOBER 2012



JUBILARISSENFEEST

"Ons Gildenhuis Deurne"




Dit keer geen aperitief buiten in’t zonnetje, zoals vorig jaar, maar lekker warm binnen in de zaal. Er werden bij het binnengaan al wel nieuwsgierige blikken geworpen naar een bbq-opstelling op de binnenplaats. Zou dat voor ons zijn ?
Blijkbaar hadden de meeste mensen niet veel zin om lang recht te staan, want zodra er wat volk aanwezig was werd er al een plaatsje gezocht aan de tafels. Zo kon er al zittend gebabbeld worden en genoten van de – zeer lekkere trouwens – aperitiefhapjes.
Frank – onze ‘professionele feestvierder’ – nam het woord en kondigde aan dat de avond een beetje anders dan gewoonlijk zou verlopen. Te beginnen met een voorgerechtenbuffet. We vonden er vislasagne, rundscarpaccio en allerlei slaatjes en groenten. Een kommetje knolseldersoep en een broodje om het geheel te vervolledigen.
Het hoofdgerecht was speciaal : ook weer een buffet, ditmaal met warme én koude groenten, een tafel met enkele wokschotels en dan ... even naar buiten. Ja, die bbq was dus wel degelijk voor ons. Je kon kiezen tussen vlees of vis, of ze allebei nemen natuurlijk. Er was genoeg, zelfs voor de grote eters. En het was lekker, dat ook.
En dan hadden we het dessert nog niet gezien. Maar eerst : tijd om de gevierden even in de bloemekes en op de foto te zetten. Frank gaf een ludieke cryptische omschrijving van elk feestvarken (waar de gevierde zichzelf eigenaardig genoeg soms toch niet helemaal in herkende, nvdr).
En na de calorieën van het dessert – dat heeeeerlijk was – moesten die calorieën er natuurlijk terug afgedanst worden. We hebben ons best gedaan, het mag gezegd worden, al stond de muziek voor sommigen ietsje te luid.
Rond middernacht werden de drie hoofdprijzen van de tombola bekend gemaakt en werden alle bloempotjes en bloemstukken tussen de aanwezigen verloot. Er waren ook nog vier manden met verschillende bierflesjes te winnen.
Besluit : we komen volgend jaar terug, gevierd of niet gevierd, we vieren mee !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten